Централната избирателна комисия обяви, че е забранено и поставянето на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от избирателните секции. Избирателите гласуват в секциите по постоянен адрес.

Към днешна дата българските граждани с право на вот и включени в избирателните списъци са 6 милиона 446 хиляди. В списъците липсват около 500 хиляди души, които отсъстват от България до два месеца преди изборния ден.

Изборният ден започва в 6 часа сутринта и ще приключи в 19 часа.

***
Избирателите в кърджалийска област са почти с една трета по-малко в сравнение с предишните избори. В отделни населени места от списъците са извадени повече от половината избиратели.

***
Първите коментари на изборните резултати, първите реакции на победители и победени, по традиция ще се случат в Националния дворец на културата, където вече заработи международният пресцентър.

В изборната нощ кандидат-президентите ще отговарят на журналистически въпроси до 40 минути в зала 6. Заради отдавна планирано строително изложение, международният пресцентър тази година няма да бъде в по-голямата и удобна зала 3. Пряко пресконференциите ще отразяват Би Ти Ви, БНТ и Нова телевизия. В НДК ще бъдат и 18 чужди медии - по-малко от други години, признаха от Външно министерство.

Пушенето ще бъде разрешено само в така наречената Зона за гледане.
Достъпът на коли до НДК ще става при специален пропускателен режим, а мерките за сигурност ще бъдат засилени.
Продажбата на алкохол в изборния ден е забранена със закон, така че очевидно няма да може да се внася и тук, оръжие също няма да може да се внася.
В двореца ще действа и медицински пункт.