Огромна тълпа предимно от работници съпровождаше тленните останки на Перон. Джипът, който превозваше ковчега, беше засипан с цветя и конфети. Дървеният ковчег на бившия аржентински лидер беше увит в националното знаме, докато изминаваше пътя си към центъра на Буанос Айрес.

Новото преместване на тленните останки на Хуан Перон е трето по ред след смъртта му през 1974 година. Първоначално той е погребан в земята, където се полагат държавните глави. Още през 70-те години, военните лидери на Аржентина решават да преместят гроба му, изплашени от огромното влияние, с което се ползва лидерът и след смъртта си. Така Перон намира последен покой в семейната гробница. През 1987 г. двама крадци нахлуват в гробницата и отрязват ръцете на Перон. И до днес не е ясно защо е направено това.

Сега властите са преценили, че делото на Хуан Перон е част от историята на страната и той трябва да бъде погребан на по-достойно място. За целта е изграден мавзолей на стойност 1 млн. и 300 хил. долара. По време на церемонията в предградието Сан Винсент, избухнаха сблъсъци между поддръжници и противници на Перон.

Десетилетия след смъртта му, партията на перонистите най-голямата и влиятелна политическа сила в Аржентина.