"Аз не се срамувам от моето минало, няма какво да крия. Изживял съм достойно живот, с който се гордея. Аз няма да търгувам с вашите гласове."
Под номер едно са кандидатите за президент и вицепрезидент Неделчо Беронов и Юлиана Николова.

На митинг-концерта преди два дни в София Беронов бе представен като "десният кандидат" и като "Президентът без досие". На всичките си срещи Беронов критикува сегашния президент.

"И самият факт, че ЕС ни приема при едни много строги условия, през следващите години на всеки 6 месеца като един ученик показал слаб успех, да даваме отчети. Всичко това е показател, че развитието на нещата досега у нас през последните години, 5 години когато господин Първанов беше президент, не са били сполучливи за страната ни."

При откриването на кампанията си Неделчо Беронов обеща да даде път на младите в службите за сигурност и да не допуска бивши кадри на Държавна сигурност до ръководни постове в системата.

"След избирането ми ще поискам компетентните органи да се произнесат по сигналите за престъпления от обществен интерес, включително за финансирането на БСП от режима на Саддам Хюсеин, за обръчите от фирми около ДПС и за незаконно придобитите от Симеон Сакскобургготски държавни имоти."

Често в коментари възрастта му е сочена като недостатък. Наричат го също и "кандидатът на Костов."

"В края на краищата аз имам достойнство и аз съм човек, който изразява собствени мисли."

Кандидат за вицепрезидент на Беронов е Юлиана Николова - директор на неправителствената организация Европейски институт и част от първия екип, започнал преговорите с Европейския съюз през 2000-та година.

Заради кампанията на Беронов, Петър Стоянов и Иван Костов застанаха за първи път заедно на предизборен митинг от 10 години насам.

Петър Стоянов:"След първия тур да изправим срещу днешния президент истинските кандидати на Българската десница - Беронов и Николова."


Иван Костов: "Който е срещу Първанов и Доган, който е срещу БСП и ДПС, да застане зад господин Беронов."

Неделчо Беронов е независим кандидат, подкрепен от СДС, ДСБ, БЗНС, и Демократическата партия. Преди седмица столичният кмет Бойко Борисов също каза, че ще гласува за него.