Вещите бяха продадени на търг с тайно наддаване за малко над 36 хиляди лева.

Кандидат-купувачите, които наддаваха на търга, пожелаха да останат в анонимност. От комисията разкриха, че тръжните книжа били изкупени от хотелиери и предприемачи от Приморско, където Валентин Димитров е ползвал двете лодки и моторния джет. Търгът бе с тайно наддаване, а комисията класира офертните покупни цени публично.

За джета първата цена е 11 000 лева. За масажен стол първа цена 1200 лева.

След десет минути джетът бе продаден за 12 105 лева, 11 местната моторница за 8265 лева, а по-малката лодка за 4500 лева. Прословутият масажен стол на Валентин Димитров бе купен за малко над 1200 лева. Най-евтино беше продадена бягащата фитнес пътечка - 255 лева.

За перлената вана, джакузито и душ кабините не се яви нито един кандидат купувач.

Тази душ кабина с масажния хидропанел беше обявена за продан с начална цена 615 лева, но при огледите кандидат-купувачите се уплашили, че тя ще се демонтира много трудно и ще бъде повредена. Наддаването за този солариум трябваше да почне от 6 353 лева, но и за него не се явиха кандидат-купувачи.

Комисията ще направи нов търг и ще намали началните цени. Председателят й обаче намекна, че някой от нещата са непродаваеми.

За съжаление ваната, джакузито и другите неща в Приморско са монтирани така, че ако някой ги купи ще си има много проблеми и сигурно ще се изпочупят.

Събраните на търга 36 352 лева ще покрият нищожна част от общия дълг на Топлофикация София към Блугаргаз за над 98 милиона лева.