Борисов от своя страна поиска Неделчо Беронов да го покани на среща на десните лидери, а ДСБ призова да не се прекалява с исканията.

Двадесет и четири часа след като постави ултиматум на ДСБ, Петър Стоянов покани медиите за ново изявление. Повтори искането за оттегляне на съдебния иск срещу кмета, като прибави думата "незабавно": "И ако това стане, а то според мен задължително трябва да стане, господин Бойко Борисов трябва незабавно пък да подкрепи кандидатурата на Неделчо Беронов по ясен и недвусмислен начин, като по този начин легитимира своята принадлежност към десноцентристкото пространство и участва активно в борбата ни за промяна на статуквото, която борба започва със спечелването на тези президентски избори".

ДСБ декларираха, че няма да приемат ескалация на исканията и то чрез медиите. Заседанието на софийското ръководство на ДСБ ще обсъди в петък оттеглянето на иска.

Веселин Методиев: "Това, което се говори по адрес на ДСБ, е фактически свършено. Организация има за такова заседание, то ще бъде проведено и разбира се, резултатите от него ще бъдат огласени както пред вас, така и пред тези, които ги засяга. Той че основното ми послание в момента е наистина да не се прекалява повече с искания. Ситуацията е ясна за всички".

От своя страна столичният кмет Бойко Борисов призова кандидат президента Неделчо Беронов да го покани на среща на лидерите на подкрепящите го десните партии. Сини депутати съобщиха, че и днес се е провела среща между Петър Стоянов и Бойко Борисов и че все още е в сила вариантът синият лидер отново да бъде издигнат за кандидат.