По закон, бащата ще има право да вижда децата, освен ако Съдът в Пазарджик не отнеме родителските му права.

Трагедията се разиграва рано сутринта на 23 август в приземния етаж на тази кооперация. Съпругът прави неуспешен опит да убие жена си с ток, но след като тя се събужда, я удушва. Никой от Дирекция Социално подпомагане в Брацигово не може да си обясни жестокостта. Тук познават семейството от 2003-та, тъй като и двете им деца са в регистъра със специална закрила заради вродени деформации. Ненавършилият три години Марио е свидетел на финалната сцена в трагедията. Сега социалните служби са поели грижите за травмираното дете.

"За мен беше важно да разбера дали е в добро здравословно състояние, но той не осъзнава какво е станало, дори не пита за мама, не говори за мама, Но предполагам, че днес-утре вече ще го зададе този въпрос."

По-големият син, 17 годишният Атанас, е в шок. Отказва да приеме действителността и дори не отишъл на погребението на майка си, защото не вярва, че нея вече я няма. От убийството насам не говори с никого. Освен с Невена, която вижда всеки ден.

“Той самия отрича пред нас и не желае да бъде настанен в специална институция и в дом. Неговото желание е да остане при бабата. “

Тъй като бабата и дядото са възрастни и със здравословни проблеми, децата ще бъдат настанени при първата братовчедка на жертвата, чийто дом е съседен на техния в близкото село Розово. Отдел Закрила на детето ще продължи да наблюдава възстановяването на децата.