Оживено кръстовище близо до Южния парк в София този следобед бе отцепено. Причината е, че малко преди 15.00 часа маскиран мъж с неизяснена досега марка автомобил минал покрай спрелите коли и прострелял с два куршума Драгомир Илиев пред очите на приятелката му. Именно тя е подала първа сигнал в полицията.

"Спорен е сигналът за вида на колата. Жената която се е обадила на 166 е била съответно в стрес, така, в истерия и е казала нещо."

Пострадала е и кола на работеща наблизо жена, която е паркирана на около 100 метра от трупа - причините все още не са ясни. На място пристигна и шефът на столичната полиция. В момента се работи по горещи следи и според полицаите, “има някакви насоки”.

"Значи той е известен, регистриран е за ПЗО на МПС, така нареченото противозаконно отнемане на коли. Друго, друго не знаем."

Драгомир Илиев е известен като Драшко Джамбаза или Драшко Крадеца. През 2002 година е бил взривен апартаментът му без той да пострада. Месец по-късно той е бил отвлечен и измъчван и в последствие освободен. Според публикации в пресата, Драшко е работил за силовата групировка СИК.

Малко след убийството заваля дъжд, което според специалисти, може да заличи някои от следите на местопрестъплението.