Ако ви се налага да стигнете до някоя от големите болници в столицата с личен автомобил, трябва да платите вход на бариерата. Таксата за паркиране обикновено е два лева.

Така е например в ортопедията в Горна баня. Ако обаче обещаете, че само ще оставите своите близки на лечение и ще излезете веднага, човекът на бариерата няма да ви таксува.

Режимът в ортопедията в Горна баня е сложен преди три години. Двата лева не осигуряват охрана на автомобилите на пациентите.

Лили Недялкова постъпва в ортопедията за операция, но няколко дни поред е идвала тук на прегледи. Всеки път е давала два лева.
Вложени са 19 хиляди лева ремонтират на паркинга, беше разширен тройно парковото пространство. Това наложи 2 лева вход.

Входът за Александровска болница също е два лева за един ден.

От Александровска болница обясниха, че, ако тежко болен трябва да бъде откаран с личен автомобил, охраната го допуска безплатно. Спешните случаи се приемат в кабинет преди бариерата.

Администрацията на лечебното заведение е решила в най-скоро време дори да увеличи входната такса, защото много недобросъвестни шофьори използват пространството пред болницата като евтин охраняем паркинг.

Паркингът пред Пирогов е безплатен. За сметка на това е прекалено малък и повечето пациенти са принудени да спират автомобилите си на бул.”Пенчо Славейков”.

Така са направили и семейство Тодорови, които след катастрофа са потърсили спешна помощ тук. Точно преди да паркират разбират, че зоната е синя. На място винаги има служител на Паркинги и гаражи, който продава талоните за временен престой. В случая според семейството това не е било така.

След два часа съпругата на Йордан излиза, но автомобилът им вече е със скоби. Те отказват да платят глобата от 9,90 лв.

И пред други болници в столицата зоната за паркиране е синя. От общината обясниха, че за да разтоварят големия трафик по улиците, ще увеличат платените паркоместа от 6 до 15 хиляди. Тогава всеки пациент ще трябва сам да прецени кое му излиза по-евтино - да плати входа на болницата или да си купи талон за паркиране от общината.