Самият Първанов пристигна в НДК преди около час. Сред събралите се за учредяване на инициативния комитет в подкрепа на неговия втори мандат са актьорите Георги Калоянчев и Аня Пенчева, бившият шеф на Генералния щаб на българската армия ген. Никола Колев, проф. Божидар Димитров, Нешка Робева, Вежди Рашидов, Светлин Русев, певицата Мариана Попова, депутати от левицата.

Председател на инициативния комитет е министърът на културата Стефан Данаилов. Той обяви в аванс и мотото на предизборната кампания на Първанов,което е:”Президентът !” В НДК Данаилов заяви, че в страната са създадени 99 инициативни комитета в подкрепа на Първанов до снощи и подкрепата продължава да расте.

На 15 август за Първанов подкрепа заявиха 82-ма интелектуалци. Няколко дни след това към тях се присъединиха и 172-ма кметове на общини. А днес вече има и нова подписка- 58 дейци на науката и образованието са за втори мандат на настоящия президент. Кандидат за вицепрезидент и този път е Ангел Марин.

Останалите официално обявени президентски кандидатури досега са на Неделчо Беронов, генерал Любен Петров и режисьорът от Стара Загора Камен Костов. Централната избирателна комисия започва да приема документите за кандидат-президентските двойки в понеделник в 9.00 часа. Срокът е до 16 септември.

Още за водещата политическа новина на деня, гледайте в bTV новините в 19.30.