По време на празниците на шуменското село Саламаново, случаен минувач чува плач на бебе сред паркираните в центъра на селото коли. В напечен от слънцето автомобил, полицаят открил посинялото и подуто детенце, и веднага го закарал в болницата.

Лекарите казват, че не става дума за родителска небрежност- детето било добре гледано. Родителите обясняват, че са подценили горещините - оставили бебето уж за малко в автомобила, и отишли наблизо да оформят документи със служебно лице.

Семейство Димитрови имат и друго по-голямо момиченце. Техни познати потвърдиха, че полагат добри грижи за децата си. Лекарите използват случая, за да обърнат внимание на младите майки, че особено претоплянето в топлите летни месеци е особено опасно за новородените.

Агенцията за закрила на детето в Шумен научи за случая от Би Ти Ви. Служителите не са били уведомени нито от болницата, нито от кметския наместник, тъй като вероятно не е открит риск при отглеждането на бебето от родителите, коментира главен експерт Петя Николова. От агенцията започват проучване на инцидента.