От Районния център по здравеопазване съобщиха, че срещу самозвания лечител се работи по сигнал на измамен пациент.

Преди година в национален ежедневник пише за доктор от Пловдив, който правел чудеса при болки в краката.
Въпросният доктор Георги Иванов Иванов бил представен така.
Д-р Стефан Елков - зам. Директор на РЦЗ Пловдив: “Определеният доктор извършва много добро лечение с апаратче електромагнитно на стари травми и хората, които до този момент не могат да ходят, стават, прохождат и вече нямат никакви оплаквания”.

Тази статия прочел и 50-годишен столичанин, който страдал от болки в краката. Обнадежден, посетил посочения адрес в Пловдив. По-късно сам посрещнал доктора в дома си и на място получил електромагнитния апарат. Усъмнил се от разбития му вид, но въпреки това платил 1 200 лева, тъй като му било обещано, че скоро лечението ще продължи и с лазер. Оттогава обаче изгубил следите на лечителя.

Днес на адреса му - булевард “Цар Борис Трети Обединител” 23 нашият екип също не го откри. Във входа такова лице и такова семейство няма.
Проверката обаче е установила, че на посочения адрес в Пловдив живеят роднини на Иванов, които не са го виждали от три месеца. По думите им и други измамени са идвали да си искат парите.

Прокуратурата ще изясни размера на измамата, но това, което е ясно отсега е, че в Регионалния център по здравеопазване в Пловдив няма регистриран лекар с името Георги Иванов Иванов и че на това име не е издавано разрешително за лечение с алтернативна медицина.