По думите на Михайлов, капацитетът на площадките за съхранение на балите се изчерпва. Общината е подала няколко заявления за терени в Министерството на околната среда и водите и чака отговор.

Според заместник кметът Милор Михайлов има два изхода от ситуацията.

“Два са вариантите - да извозим отпадъка на такива регионални депа и от съществуващите площадки да го съхраняваме временно в Суходол, докато станат проучванията и влезе в сила плана в мини Бобов дол.”

Другото решение е аварийно отваряне на сметището в Суходол.

В студиото на Би Ти Ви министър Джевдет Чакъров обвини,че Столична община бездейства и се бави с документите за отварянето на Суходол.

“Ако днес подадат необходимите документи, Столичната община в рамките на 14 дневен срок , РИОСВ ще излезем със съответния разрешителен документ.”

До края на месеца ще са готови проучванията на мината в Бобов дол, предложена от президента Георги Първанов , но площадка там не може да бъде изградена до края на септември. Има и предложение да се използват изоставени военни терени, като този в Требич. За Би Ти Ви военният министър заяви, че е разпоредил да се търси нов терен за боклуците, но каза, че проблемът не е в намирането на терен, а в гражданските протести.