Израелската армия се изтегли от град Дженин в северната част на Западния бряг.  В същото време израелски танкове навлязоха в бежанския лагер в Рафа и в град Калкилия на Западния бряг. Двама палестинци бяха убити. Според очевидци, танковете в Калкилия са открили стрелба, но няма сведения за жертви.

Израелските военни се въздържали от коментар за поредното навлизане в палестински територии. Операцията в Рафа беше определена като рутинна. Военен източник съобщи, че израелците били придупредени да навлязат там, след като били обстрелвани от лагера.

Израелското радио съобщи, че е завършило изтеглянето на израелските сили от град Дженин. С това се слага край на триседмичната военна операция, белязана от кръвопролития в бежанския лагер край града.
Израелският министър на правосъдието Меир Шитрит изрази съжаление, че при операцията в бежанския лагер не са били убити още повече "терористи".
В отговор на критиките на специалния пратеник на ООН Рьод-Ларсен за жертвите и разрушенията, причинени от израелската армия, правосъдният министър заяви, че ако той толкова държи на палестинските бежанци, не му остава друго, освен да убеди страната си Норвегия да ги приеме.

Правозащитната организация "Амнести интернешънъл" призова световната общност да окаже незабавно хуманитарна помощ на палестинските бежанци в лагера в Дженин.