Хранителните продукти от животински произход трябва да се съхраняват при температура не повече от 4 градуса за да запазят своите качества. През лятото, в горещините, най-рискови за потребителите са месните продукти, които се продават на открито. Едно от най-важните неща за месните продукти през лятото е да се съхраняват правилно.
При покупка на месо и месни продукти трябва да се гледат външния вид, цвят, мирис, консистенция, етикета с датата на производство и годност. Задължително месото трябва да се съхранява в хладилни камери, които отговорят на санитарните стандарти
Всеки магазин предлагащ месни продукти задължително трябва да има дневник с температурния режим на хладилните витрини. Има изискване и за начина, по който се излагат колбасите.
Експертите от ДВСК съветват потребителите да внимават какво купуват и откъде, да имат изисквания към търговците и задължително да гледат сертификатите за производство и годност.
