Турнирът е организиран от заложна къща, която на първи април се пошегувала и броени дни след това решила да осъществи шегата.

Всичко започна като първоаприлска шега. Всяка година на първи април пускаме съобщение до медиите за нещо щуро. Например, че ще боядисаме коня зелен и така нататък. Тази година обаче написахме, че ще има турнир по покер до голо и изведнъж се оказахме удавени във въпроси и заявки. Хората питаха как ще се играе, как да се запишат за участие ние и си казахме - по добре наистина да го направим.

Четири месеца по-късно в турнира се включват около 200 мъже и жени. Голямата награда е "Златният смокинов Лист", а премията е 10 хиляди британски лири.

Турнирът е със строго регламентирани правила. Всеки състезател започва играта с пет дрехи на себе си. Освен това им се дава и по една хавлия. В началото - за да седят на нея, а после - да се загърнат когато са съвсем затънали в загубата. Всеки играч сам определя докъде да стигне в залагането.

До финала стигат десет души. Победител е журналистът на свободна практика от Слоу Джон Янг. Той е и художник и може би затова подхожда към победата колкото творчески, толкова и благородно. Янг дари всичките 10 хиляди лири за изследвания на рака. Организаторите на свой ред удвоиха сумата и платиха.