Малка част от умерените иранци обаче са твърди поддръжници на Хизбула.

Тези хора не развяват знамената на Хизбула, нито носят плакати с лика на нейния лидер шейх Хасан Насрала. Влюбени двойки използват сянката на множеството, за да покажат дискретно близостта си.

“Да се каже, че войната доминираше всички сфери от живота на хората тук не би било точно. Това, че на Запад смятат иранците за тесногръди, също не е вярно.”

В Техеран умерените са мнозинство, но са заглушавани от по-консервативното и гласовито малцинство. По време на военните действия в Ливан многолюдните демонстрации в подкрепа на Хизбула бяха почти ежедневни. Както и призивите "Долу, Америка, Долу Израел!".

Това са двете лица на Иран - умерените и крайнонастроените. Всички обаче зависят от този човек - президента Ахмадинеджад, решен на съпротива срещу Съединените щати. И всички смятат, че Америка е отговорна за злините, причинявани на мюсюлманите. Тъй като почти всички в Близкия Изток по един или друг начин са потърпевши от американската политика, Иран постепенно ще бъде въвлечен в тази война. Въпреки безоблачното спокойствие в планината, ислямската република преживява тежки дни.