Те получиха подкрепа и от СДС, ДСБ, Демократическата партия и Земеделския Народен Съюз. Неделчо Беронов декларира, че ще бъде олицетворение на нацията, а сегашният президент нарече олицетворение на партийни кръгове и на тройната коалиция.
Неделчо Беронов призова за промяна, защото демокрацията в България, според него, е фасада, зад която партиите разпределят власт и блага на квотен принцип.

"В основата на тези възможности стои сегашният президент, който е архитект и на днешното наше правителство и управление."

"Господин Първанов сключи доста политически сделки с цел да осигури втория си мандат. Власт срещу вот с БСП-то, имоти срещу вот с НДСВ-то и всичко това наистина показва един подход, който не отговаря на статута на държавния глава."

По думите на Беронов, промяната е необходима и заради олигархията, която е овладяла ключови позиции. Предизвикателството за Юлиана Николова е, че това е първата кампания в която президентът е включил цялата държавна машина и изпълнителната власт в кампанията за преизбирането си.

"Защото не искам нищо в тази държава да ми напомня 1984 на Оруел, не искам нищо да ми напомня за службите, не искам нищо да ми напомня”.

Беронов също намекна за Държавна сигурност с думите, че в живота си няма нищо, което да налага, цитирам, закъснели извинения.

"Всичко което Бог ми е дал като сили, способности, от днес влагам в тази борба, в която съм убеден, че ще получим подкрепата на мнозинството от хората в България и че аз ще бъда следващия президент."

44-дни след като Неделчо Беронов беше съобщен като евентуален кандидат на десницата, след много срещи и след противоречащи си декларации, кандидатурата вече е факт.

Екатерина Михайлова: “Уверени сме, че българските граждани искат промяна в статуквото и това ни дава увереност и в успеха на Неделчо Беронов на изборите”, каза заместник председателят на ДСБ Екатерина Михайлова. Много хора тръгват на избори без да са известни, но това не се оказва пречка, допълни тя. По думите й кандидатурите и на Иван Костов, и на Петър Стоянов не са били подходящи, защото са партийно обременени. Директорът на Европейския институт Юлияна Николова ще бъде кандидат за вицепрезидент в двойка с Неделчо Беронов, потвърди Екатерина Михайлова.