Само седмица след като ви показахме разследването на "Хрътките" за "кухните на ада", заведението, което беше затворено заради липса на хигиена, отново заработи.
Как и защо се случи това?
Малко преди коледните празници ви показахме какво се случва в кухните на заведенията за бързо хранене. Агенцията по храните затвори заведението за неопределен срок. Само пет дни по-късно същата институция пусна ресторанта отново в експлоатация.
За да оправдаят нередностите, собствениците ни обвиниха в корупция.
„Вие толкова неприятности ми донесохте, от къде да знам още колко неприятности ще ми донесете...Изключете камерата”, скара се собственикът.
След основен ремонт кухнята на заведението няма нищо общо с онази, в която наш репортер работи под прикритие.
Възможно ли е контролните органи да са си затваряли очите за нередностите в това заведение в продължение на години?
„Хигиенното състояние на един обект е променливо, по време на една проверка то може да е на добро ниво, задоволително, лошо”, обясни д-р Силвия Каменова.
За последната година Агенцията по безопасност на храните е проверявала няколко пъти това заведение, но не е открила сериозни нарушения.
