Само седмица след като ви показахме разследването на "Хрътките" за "кухните на ада", заведението, което беше затворено заради липса на хигиена, отново заработи.

Как и защо се случи това?

Малко преди коледните празници ви показахме какво се случва в кухните на заведенията за бързо хранене. Агенцията по храните затвори заведението за неопределен срок. Само пет дни по-късно същата институция пусна ресторанта отново в експлоатация.

За да оправдаят нередностите, собствениците ни обвиниха в корупция.

„Вие толкова неприятности ми донесохте, от къде да знам още колко неприятности ще ми донесете...Изключете камерата”, скара се собственикът.

След основен ремонт кухнята на заведението няма нищо общо с онази, в която наш репортер работи под прикритие.

Възможно ли е контролните органи да са си затваряли очите за нередностите в това заведение в продължение на години?

„Хигиенното състояние на един обект е променливо, по време на една проверка то може да е на добро ниво, задоволително, лошо”, обясни д-р Силвия Каменова.

За последната година Агенцията по безопасност на храните е проверявала няколко пъти това заведение, но не е открила сериозни нарушения.