Според него броят им ще нарасне значително, тъй като населението на Южен Ливан беше призовано от израелската армия да напусне района.
Ще са необходими повече от 100 милиона долара, за да се помогне на стотиците хиляди ливанци, пострадали или напуснали домовете си.

Утре заместник-генералният секретар на ООН ще замине за района на военните действия и ще отправи призив към международната общност за събиране на помощи за Ливан.

От Лекари без граници изпращат в Бейрут 80 тона помощи. Международният комитет на Червения кръст също създава база в Кипър и през следващата седмица започва да изпраща помощи за Ливан.

* * *

От няколко дни военни кораби и фериботи пресичат Средиземно море между Ливан и Кипър, за да превозват евакуирани чужденци. В кипърското пристанище Ларнака вече е специалният пратеник на Би Ти Ви Антоанета Николова.

Канадска гражданка, живееща в Ливан: “Искам да се обърна към г-н Буш и към нашия премиер г-н Харпър. Искам да им кажа "Благодаря" за подаръка от вашия съюзник Израел. Много сме ви благодарни. Заради двама заложници, превърнахте цяла държава в заложник. Искаме да попитаме: Защо сега, в началото на лятото вие искате да разрушите страната, нейната инфраструктура? Бих казала, че тя е вече разрушена. Но бъдете сигурни, обещавам от името на всички ливанци по света: Ливан няма да загине. Ливан ще започне отначало. Ще се вдигне на крака отново. И ще бъдем още по-силни и по-добри.”