Този човек е Инспектората на МВР и проверява сигналите за корупция в системата. Най-малко пътните полицаи знаят как изглежда той. И никога не могат да предвидят появата му. Не могат и да отгатнат дали спреният нарушител е обикновен гражданин или проверяващ.

Този мъж е обучен да прилага теста за лоялност, чиято цел е да провери как полицаите изпълняват служебните си задължения, поставени в стандартна ситуация.

Последната проверка по магистралите и натоварените пътища доказва масовото явление корупция.

Тестът за лоялност е прилаган пред две години в столични полицейски управления. Целта тогава е да се провери как действат униформените полицаи, които са на пост пред районното, когато получат изгубена чанта с пари и документи, намерена от съвестни граждани.

Резултатът:

“В едното районно парите бяха разпределени, а чантата изхвърлена в контейнера. А в другото - единият от служителите купи китайска храна за всички. “

От инспектората на МВР се надяват, че съзнанието за спазване на закона в полицията не е мираж. И предупреждават полицаите на всички нива - да се сещат за тях всеки път, когато решат да престъпят правилата. Защото контролът има много лица.