Още преди 300 години жителите на Ню Йорк са подавали жалби до кмета или управниците за какво ли не - шумът, боклуците, за политика, болести и всякакъв тип несправедливости. Находчив творец случайно попаднал на огромната колекция и решил да направи Музей на жалбите. Изданието представлява сборник от 31 емблематични писма, от 1 700-ната година до днес, под формата на таблоиден вестник.

"Стори ми се много живо, оригинално и удивително, как интонацията варира, в зависимост от това дали става дума за жалба или за някакви преговори. Помислих си, че ще е полезно, защото това ни е изградило такива каквито сме днес. Начинът, по който градът и хората в него са се променяли, е благодарение на оплакванията и търсенето на разрешение на проблемите."

"Мисля, че Ню Йорк е създаден от жалби. Защото ние искаме това, което искаме и го получаваме. Без значение дали става дума за храна, равни права, гей сватби или каквото и да е."

Най-старата жалба датира от 1751 година. Подателят й търси обезщетение заради болестта, която е убила двама от робите му. Едно от любопитните искания е на кабаретните танцьорки да бъде разрешено да показват прелестите си, без да бъдат притеснявани от полицията, има и оплаквания от алчността на управниците, изкушени от корупция.