Над 26 000 българи са въвели данните си в първото за страната електронно преброяване на населението и жилищния фонд. Засега системата за регистрация не е показала проблеми и събирането на данните от цялата страна продължава, съобщиха от Статистическия институт.

Най-честият проблем е забавянето на паролата, която всеки регистрирал се трябва да получи. От Статистическия институт заявиха, че това е проблем на доставчиците на електронна поща. Ако ползвате чуждестранен и-мейл е възможно паролата да се забави. Проверете и папка СПАМ, защото писмото с паролата ви може да е попаднало там. Препоръчително е да използвате български имейл сървъри, за да получите веднага паролата си за достъп до анкетната карта в сайта на НСИ.

При проблеми с регистрацията или попълването на данните можете да потърсите помощ на горещата линия 0-700-16-310, на цената на един градски разговор.

За 11 часа посещенията на сайта на НСИ са били 80 000, колкото са иначе за един месец, съобщиха още от института. За първите 45 минути са се регистрирали 1500 души, а към шест часа над 4000 са били успешно преброени. Към 10 часа успешно преброените вече са десет хиляди, съобщи председателят на НСИ Мариана Коцева.