Висшият съдия се е съгласил да се състезава за първия пост в държавата, само ако получи подкрепата на всички десни партии.
Иван Костов съобщи, че за името на Неделчо Беронов знае и лидера на СДС Петър Стоянов. Вчера двамата сини лидери се срещнаха тайно, но не се разбраха дали председателят на Конституционния съд ще бъде кандидатът на десните. Срокът пред Петър Стоянов да каже “да” или “не” изтече днес около обяд.

Иван Костов - лидер на ДСБ: “Това за мен означава, че трябва да обявим, какво сме направили, носят се слухове, създава се една неопределеност, несъвместима с личността на председателя на КС”.

Около два часа следобед Иван Костов обяви, че очаква Петър Стоянов в най-скоро време да подкрепи кандидатурата на Неделчо Беронов. Депутатите от СДС отказаха коментар.

Зад идеята Неделчо Беронов да бъде кандидат на всички десни партии стоят Демократическата партия и партията на Анастасия Мозер.
Неделчо Беронов е първият председател на Конституционния съд издиган за поста президент на Републиката.

***
СДС в много кратко време ще обсъди номинацията на Неделчо Беронов за кандидат-президент и ще чуете отговора ни, заяви днес в Кюстендил Петър Стоянов. Той увери, че СДС се отнася много сериозно към всички номинации, идващи от всяка партия в осемстранния формат.