"Обратен ефект” се заканиха да превърнат първата фестивална вечер на "На тъмно” сцената от Spirit of Burgas в паметно парти. "Имаме и доста нови парчета, а на такава сцена звучим много рокаджийски, така че нека се забавляваме заедно, да пеем от сърце – ние можем да създадем тази атмосфера със сигурност, така че просто елате!”, сипят закани авторите на "Моля ви, мадам“ и  "За Марчето”.

В първата вечер (12 август) "На тъмно” сцената приема и парти агентите от 7EDEM. Групата, с повече от 10-годишна история, има два издадени албума и стотици концерти по света, включително турне в Бразилия. Бандата ще забие и някои от новите си парчета, част от  предстоящия албум на бандата "SEEEX!", като "тавата” е обещаваща комбинация от реге, пънк, фънк, латино и брас секции. Част от вечерта ще бъдат и "Млък”, които участват в Spirit of Burgas за втори път. Бандата има специфичен стил, смесвайки метъл, пънк и алтърнатив звучене със ska, dub и дори танго елементи. Туке е важно да се каче, че групата е свирила заедно с Marilyn Manson на Best Fest в Румъния, както и с пънк легендите Toy Dolls на Rokaj Fest в Загреб, така че сцената на "На тъмно” ще им бъде доста адекватна. Maze също ще поднесат още на първата вечер от фестивала своя пришит с мелодичност, динамика и изразено клавирно присъствие ню метъл. В събитията на вечерта ще се отчетатат и бургазлиите Bee in the Bonet, както и пънкарите от Bright Sight.

На 13 август "На тъмно” зоната на Spirit of Burgas ще се изпълни със ска, пънк, реге и суинг, за което ще се погрижат The Pomorians,  La Muchedumbre със специалното участие на Чефо Машината,  Frontero, Mazut и Rocco e Freddy. Горд факт е, че последните няколко месеца The Pomorians свириха с Manu Chao, Mark Foggo  и Jaya Тhe Сat, а масовият им хит "Обичам” ще прозвучи на едно от най-подходящите за това места – бургаския плаж. Чефо Машината пък се завръща специално от Перу, за да се присъедини към La Muchedumbre. Новата ска формация Rocco e Freddy и невписващите се в нито един музикален стил Mazut, ще бъдат другите банди отбелязали втората вечер на фест сцената.

На 14 август "На Тъмно“ ще акцентира върху инди рок звученето с формацията, обрала десетки награди и отличия от международни класации – става дума за Macrophone. "След няколко години усилена работа, най-доброто, което можеше да се случи, е да се срещнем с феновете на такъв форум като Spirit of Burgas!”, доволен е фронтменът Алан. Домакините от Бургас – Силует и Алкофилия пък ще подгреят подобаващо купона заедно с Viperfish и No Values, защото една от най-големите изненади на "На тъмно” сцената в тази вечер ще бъде рок примата на българската музика Милена. Логично и заслужено е тази година Милена и нейната група да довършат започнатото, след като миналата година на същата сцена забиха "Ревю”.

ZIONLIONZ’s REGGAE EXPERIENCE ще закриват и трите вечери на "На тъмно” сцената и ще се опитат да докажат на всички защо регето е начин на живот. Но освен качествения музикален подбор, собственикът на веригата "На тъмно” Ник Тодоров обещава на посетителите добър звук, осветление, фен зона, шатра, награди и много изненади. Съвсем скоро ще ви информираме и за подробностите около тях.