Според очевидци призори израелските сили са се изтеглили. По време на неколкочасовата операция са арестувани шестима палестинци. Десет души са били ранени.

Израелски армейски източник посочил пред "Ройтерс", че не става дума за повторна окупация на Тулкарем, откъдето израелските сили се изтеглиха на 9 април, а за ограничена операция за издирване на терористи. Израелската армия продължава да окупира четири града на Западния бряг - Наблус, Дженин, Витлеем и Рамала.

Израелският премиер Ариел Шарон лично е обещал на американския президент Джордж Буш, че израелските сили ще се изтеглят от Дженин и Наблус до една седмица. От неделя израелските сили са в повишена готовност, заради опасенията от евентуални атентати по време на Деня на независимостта и тържествата в памет на загиналите във водените от Израел войни. Бойната готовност бе засилена снощи след ареста на лидера на фракцията на "Ал Фатах" на Западния Бряг Маруан Баргути.
Очаква се днес американският държавен секретар Колин Пауъл да се срещне с Ариел Шарон, съобщи говорителят на държавния департамент.

За утре се подготвя среща с палестинския лидер Ясер Арафат.