Държавният глава каза още, че очаква кампанията за президентските избори да бъде скъпа и мръсна.
Георги Първанов, който все още не се е кандидатирал официално за втори мандат обяви, че напълно споделя мнението, че президентската кампания ще бъде мръсна и скъпа. Това стана след официалното откриване на международна конференция за американските бази в България.

Георги Първанов: “Аз съм длъжен да кажа много ясно, по повод на твърденията на Иван Костов, че в папката, за която имам възможността да говоря, никъде не се говори за институт, в който съм работил, не само, че не се споменават имена или някой го е подвел, за което той трябва да се извини, или просто грубо лъже. Има и други лъжи, които са опасни, набеждаването на двама настоящите сътрудници даже ръководители във външно министерство, че са част от такава схема, мисля, че са доста неприятни като политически морал”.

Миналата седмица медии съобщиха, че в папката "Гоце" - псевдоним използван от службите за Георги Първанов, имало докладна записка от човек от Държавна сигурност, контактувал с Първанов, който се представил от името на МВнР.

Георги Първанов поиска извинение от Иван Костов и заради думите му пред “Дарик радио” в неделя, когато лидерът на ДСБ цитира членове на Комисията по отваряне на досиетата, че през 1989 година Шести отдел на Шесто управление възложил на Първанов да докладва за структурата на Института за изследване историята на БКП и за настроенията на колегите си.

Миналата седмица Георги Първанов сам съобщи, че знае за съществуването на папка "Гоце" в архива на разузнавателните служби, но че в папката няма донесения от него.