Тази сутрин депутата от ДСБ Евдокия Манева каза, че има слухове за икономически интереси, които стоят зад искането за затварянето на полигона. Кметът на Стара Загора Евгени Желев заяви че хората искат да знаят защо въздуха им е мръсен и още утре обществени организации са готови да влязат в полигона за да контролират замърсяването. Заместник министърът на отбраната Спас Панчев потвърди че организациите ще бъдат допуснати до полигона. Кметът на Стара Загора Евгени Желев е на мнение, че има психоза сред населението на града.

Според депутата от ДСБ Евдокия Манева, анализите и оценките сочат че полигонът в Змейово не е основния замърсител на Стара Загора. Обвиненията възникват, защото до момента не е допускан граждански контрол върху обекта. Затова се раждат и редица слухове.

Заместник министъра на отбраната Спас Панчев, отхвърли обвиненията че полигона замърсява Стара Загора : "Ние имаме собствени уреди, с които изследване и ние не сме виновни за това замърсяване". Спас Панчев обеща достъп на обществени организации до полигона за извършването на 24 контрол на дейността му.