Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, включително и по магистрали "Тракия”, "Хемус” и „Марица”.  Затворени са проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица, както и Дюлински проход за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 3 тона по пътя Дунавци-Арчар, над 10 тона през прохода Шипка и по пътя Петрохан-София около село Гинци заради свлачище. Затворена е дясната лента на пътя София-Кулата, между километри 410 и 500, поради отнасяне на насип и банкет. Към 6 часа движението на моторни превозни средства през всички гранични пропускателни пунктове е нормално.

Ремонтни работи се извършват по пътищата Полски Тръмбеш-Свищов, Рудозем-Смолян, Варна-Добрич, Скобелево-Добри дол, Видин-Арчар-Лом, Карлово-Пловдив, Симеоновград-Харманли, връх Шипка-град Шипка и подбалканския път в участъка от разклона за село Мусачево до разклона за село Столник и от Сливен до Старозагорска област.

Един човек е загинал при катастрофа през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.В страната са станали 23 произшествия. Ранени са 28 души, като за живота на един от тях има опасност. В София са регистрирани 54 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали трима души.