В предаването "Лари Кинг Лайв" по Си Ен Ен тя призна, че използва инвалидна количка, заради хронични болки в гръбначния стълб. Актрисата защити и близкия си приятел Майкъл Джексън от обвиненията в педофилия.

Звездата каза, че писанията по неин адрес се появяват, защото недоброжелателите нямали за кого да пишат мръсни неща и избрали нея. Освен това не искали да я оставят на мира, да се оттегли.

Лари Кинг попита актрисата за мнението й за близкия й приятел Майкъл Джексън и пребиваването му в едно легло с малолетни деца.

Елизабет Тейлър: “Аз бях там, когато неговите братовчеди се бяха събрали. Всички ние лежахме в леглото и гледахме телевизия, нямаше нищо ненормално в това. Смяхме се като деца и гледахме много филми на “Уолт Дисни”. Нямаше нищо нередно”.

Елизабет Тейлър е на 74 години и е носител на три награди “Оскар”. Последната й екранна изява е отпреди пет години в телевизионен филм, в който й партнират някогашните конкурентки Деби Рейнълдс, Шърли МакЛейн и Джоан Колинс. Освен с киното, Лиз Тейлър е известна и с осемте си брака.