Според документацията от италианските власти, Мария Върбанова Илиева е извършвала джебчийски кражба в Италия, а баща й е сред задържаните.

Борислав Цанов - председател на Общинска комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - Левски – “Оказа се, че самото лице, истинската Мария Върбанова Илиева на практика си учи редовно, а съществува друго лице, което ползва данните на съответното лице”.

Детето, което реално е използвано за джебчийство, не съществува в служба ЕСГРАОН на Община Левски. Оттам предполагат, че то или е откраднато, или е осиновено. Мария отрече да е била в Италия, а майка й нападна екипа ни.

За част от децата, посочени от италианска страна, също няма никакви данни. Малолетните момичета напускат България с фалшива самоличност. Според плевенски криминалисти няма търговия с деца, а по-скоро купуване на самоличност. Организаторите на групата търсят по-бедни цигани, които имат деца на възрастта на джебчийката. Следва фалшифициране на документите. Искат се бързи и експресни поръчки, които да не позволят задълбочена проверка. След арестите в циганската махала на Левски цари напрежение.

Малолетните джебчийки от Левски действат на територията на цялата страна. Засега обаче няма нито едно дете, отнето от родителите си и настанено в интернат.