В същото време мнозинството отново отказа да включи в дневния ред законопроекта на ДСБ за достъп до архивите на Държавна сигурност.
Еднакъв брой гласове “За” и “Против”, по 43, получи предложението законопроекта на ДСБ да бъде включен в седмичната програма. 33-ма депутати се въздържаха.

Трите управляващи партии - БСП, НДСВ и ДПС отказаха да разгледат законопроекта за достъп до архивите на Държавна сигурност и на Разузнавателното управление на армията. Само трима жълти депутати подкрепиха опозицията.
Депутати заявиха, че нямат доверие на вътрешния министър и не приемат огласяването на отделни имена без документите.

Петър Берон: "Не съм бил агент на Държавна сигурност първо! И не съм писал нито един донос и нито един ред донос през живота си. Ако намерят такъв, да го извадят и да го публикуват. - А как коментирате, че втори път името ви се вади след 91-ва година? - Това е стара желевска дъвка, която сега предъвкват."

Депутати от ДПС видяха етнизиране на проблема, защото отново огласените са турци и отново са скрити стоялите над тях. ДПС депутати също поискаха пълно отваряне, вместо съобщаване на отделни имена.