На 16 май около 17.30 ч. в Троян 47-годишният Генадий Блажев управлявал автомобила си "Мазда", когато "Опел", каран от 49-годишната Илиана Мичевска, дал мигач, че се преустройва вляво. Димитров обаче карал с висока скорост и не спазил дистанцията. От удара има материални щети по двете коли. Полицейският служител направил опит да избяга. След като полицаи от РПУ-Троян дошли, той започнал скандал, държал се грубо с тях и с очевидците, и отказал да подпише акта и протокола за ПТП, както и да даде кръвна проба за алкохол. Затова е бил задържан за 24 часа в ареста на РПУ по Закона за МВР.

След поправките на НПК, които влязоха в сила от 1 май т.г., това е първото дисциплинарно производство и следствено дело срещу полицейски служител, които ще бъдат гледани от окръжната прокуратура. Димитров е с 20-годишен стаж в системата на МВР, а същия ден е трябвало да поеме дежурството си в ловешката дирекция в 20.00 ч. вечерта за следващите 12 часа.

Освен срещу Димитров, има и други 4 дисциплинарни производства срещу полицейски служители, съобщи още директорът на Областна дирекция "Полиция". Две от тях вероятно ще завършат с уволнение, защото става дума за превишаване на полицейските правомощия.