Отмененото велошествие под надслов "Официален с колело”, което трябваше да се проведе на 15 май ще се проведе на 4 юни 2010 г. (петък). Промяната в датата на традиционния майски велопарад се наложи поради лошите климатични условия.

Този петък, Сдружение "Велоеволюция” отново има удоволствието да ви покани да отидете на работа, училище или детска градина с колело, а като приключите с тях, да се присъедините към велошествието.

Началото е в 17:30 часа на площад "Александър Невски”, където заедно ще посрещнем официалните гости на събитието:

Йорданка Фандъкова  - кмет на Столична община,
Петър Диков - главен архитект на София,
Стефано Бенацо  - посланик на Италия,
Дитрих Бекер – заместник на посланика на посолството на Германия,
Мартайн Елхерсма – заместник на посланика на посолството на Нидерландия,
Кен Московиц - съветник по обществените въпроси на американското посолство

Облекло: официално (бални рокли, делови костюми, коприна, дантели, панделки, сатен и т.н.)

След това процесията велосипедисти ще поеме по ул. "Г.С. Раковски” – бул. "Патриарх Евтимий” – бул. "Фритюф Нансен” – бул. "Евлоги Георгиев”. Всички улици ще бъдат затворени и обезопасени за нашето дефиле.

Официалното велошествие ще завърши тържествено пред паметника на Съветската армия, където ще бъде представено ревю на колела с модели на италиански дизайнери, осигурени със съдействието на Италианския културен институт. За настроението ни ще се погрижат с музика на живо и група Аявис.

Церемонията ще се състои благодарение на генералния ни спонсор Mapei, както и със съдействието на Столична община, Център за градска мобилност, Event Sofia, Велосипеди Драг, Сдружение Екофорум, минерална вода Девин и много приятели на "Велоеволюция”, както и с медийното партньорство на bTV.