Младият магьосник Кристофър Хауъл е в страната ни, за да изнесе частно представление, но споделя, че с удоволствие би приел покана да представи шоуто си пред по-широка публика в България.

"Започнах с магията като хоби, когато бях на 7 години. Отидох със семейството си да гледам Дейвид Копърфийлд, преди още някой да знае кой е той. Не спрях да говоря за това и родителите ми решиха да ми подарят магьоснически комплект, за да ме накарат да млъкна, но това не помогна. Постоянно исках нови книги и подаръци, свързани с магията”, разказа магът.

Първите му представления са пред съседи и Кристофър си служи с помощта на кутия с фокуси, предназначена за деца.

Илюзионистът сподели, че в зависимост от самия фокус, от типа магия, може да се подготвяш седмици или година, преди да го представиш пред публика, като дори и след това продължаваш да го усъвършенстваш непрекъснато.

Магът признава, че понякога се случва да сгреши някой номер, но винаги се старае да коригира грешката така, че публиката да не заподозре. "Най-често публиката няма представа какво трябва да се случи. Като в театъра е - когато актьорите пропуснат някоя реплика, зрителите не разбират”, каза Кристофър Хауъл.