Жестока катастрофа на магистрала "Хемус" този следобед отне живота на петима души. Тежко ранена е една жена. Тя е откарана във варненската болница „Света Анна”. Инцидентът станал на магистралата между Шумен и Варна, близо до село Ветрино. За да се извадят загиналите от смачканите автомобили, се наложило ламарините да бъдат рязани. Статистиката сочи, че участъкът, в който е станала катастрофата, е с най-много регистрирани пътни инциденти със смъртни случаи.

Две леки коли - от Велико Търново и от Варна, се блъснали челно на равен участък и при сух път, докато се разминавали. На това място няма мантинела между двете ленти на магистралата, тъй като това е аварийна писта на летище Варна, предаде кореспондентът ни Десислава Кръстева.

„Служители на Гражданска защита разрязват една от колите, за да извадят единия труп. Все още никой не може да каже кой в коя кола се е возил. Това могат да кажат следствените органи. Те ще решат кой е отговорен за инцидента”, каза за bTV Новините Владимир Иванов, директор на „Гражданска защита”-Варна.

Състоянието на ранената жена е тежко. Тя е със счупена подбедрица и черепно-мозъчна травма, казаха за bTV от болница „Св. Анна” във Варна. Движението по магистралата не е затруднено, въпреки инцидента.