Нароченият за изгонване депутат съобщи, че 5-има председатели на общински структури направо са били изключени, тъй като са отказали да подпишат декларация срещу него. От ръководството на "Атака" заявиха, че има само един изключен - Пело Стоев, който първи заявил, че не Чернев е виновен за инцидента на магистрала "Тракия". Останалите само били свалени от постовете им.

До преди дни заместник-председателят на парламентарната група на "Атака" Павел Чернев бе смятан за един от най-приближените хора на Волен Сидеров. Когато обаче Чернев обясни, че лидерът го е накарал да лъже, софийската градска организация своевременно реагира - предложи го за изключване.

Въпросът защо не са изчакали следствието да изясни окончателно кой лъже и кой казва истината преди да санкционират Чернев остана без отговор. Освен това, оказа се, твърденията, че Волен Сидеров е излъгал и е накарал и други да лъжат, нямат значение за симпатизантите на "Атака". На годишнината от създаването на партията те посрещнаха своя лидер с ненакърнен възторг. Накратко бе обяснено и какво чака всеки, който излезе от партийната линия.

Павел Чернев се обяви за сериозно реформиране на "Атака".
Часове по-рано в предаването "Тази сутрин" националистът Боян Расате обясни, че "Атака" опорочава национализма като идея и в основата на това стоят личностни проблеми.

***
Криминалнопроявеният шофьор на Волен Сидеров Любомир Бакърджиев се яви за разпознаване по инцидента на магистрала "Тракия". Пострадалият студент Явор Доков заяви, че Бакърджиев много прилича на човека, който го е нападнал в нощта на 7 април.

Въпреки, че ден по-рано Бакърджиев направи самопризнания и срещу него бяха повдигнати три обвинения, според бащата Ромео Доков все още не е отпаднал вариантът нападателят да е депутатът Павел Чернев.

Разпознаването в полицията в Пазарджик продължи повече от два часа. Очна ставка между Доков и Бакърджиев не е имало. При пристигането си шофьорът отказа да говори пред журналисти, а си тръгна през таен изход. Окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов отказа да коментира пред Би Ти Ви как е приключило разпознаването. Според него обаче дознанието приключвало и утре материалите по него ще бъдат предадени в прокуратурата.

***
Признанията на Павел Чернев най-вероятно ще го освободят от наказателна отговорност, каза главният прокурор Борис Велчев пред журналисти. Той поясни, че Наказателният кодекс предвижда възможност, ако някой даде лъжливи показания, а по-късно се отрече от тях, да не носи наказателна отговорност.
Според главния прокурор, въпросът с имунитета на Павел Чернев може да бъде решен, когато окончателно приключи дознанието по инцидента.

Главният прокурор коментира още, че ако Сидеров е подбуждал някого към лъжесвидетелстване и това бъде установено, то лидерът на "Атака" ще трябва да понесе своята отговорност.