Шестдесет и един депутати бяха ЗА свалянето от власт на трипартийната коалиция, 166 гласуваха против, а един от независимите се въздържа.

Както стана обичайно напоследък, и гласуването на вота на недоверие започна с желанието на “Атака” да предизвика скандал, когато Павел Шопов поиска думата в нарушение на процедурата. Волен Сидеров бързо го повика да се върне обратно. Така в отсъствие на физическа сила в пленарната зала гласовете "за" и "против" правителството бяха преброени за минути - 61 срещу 166. Само един депутат от независимите се въздържа.
Бившият президент Петър Стоянов, чиято формация бе инициатор на вота на недоверие реагира светкавично.

В дълго слово от трибуната премиерът Сергей Станишев призна за своя вина, че все още не е предоставил сграда за работата на Министерството по бедствията и авариите, оглавявано от Емел Етем.

“Ще оптимизираме работата на министерството и ще внесем Закон за бедствията и авариите”, обеща Станишев.

Ахмед Доган също защити работата на своя министър в правителството: “Ако откриете фирма на ДПС, която е част от корупцията, аз лично ще я дам на прокурор”. Доган добави, че никога не е твърдял, че ДПС има обръч от фирми. Той обвини българските журналисти, че не са разбрали правилно метафората му за лобизма като обръч от фирми около политическите партии.
Метафората принадлежи лично на Ахмед Доган. В шоуто но Слави Трифонов Доган обясни, че как благодарение само на една негова усмивка българския бизнес просперира през годините.