Роднини на част от британците, загинали при атентатите на 11 септември 2001 г. в САЩ, се събраха на литургия в "Гросвенър чапъл" в централен Лондон, предаде Би Би Си.  Състояха се и траурни церемонии в Мемориала 11 септември край посолството на САЩ и в катедралата "Сейнт Пол".

В няколко града на Германия също имаше траурни мероприятия по повод 10-годишнината от атентатите в САЩ. Сутринта в Американската църква в Берлин бе отслужена панихида в присъствието на президента Кристиан Вулф, външния министър Гидо Вестервеле, американския посланик в Германия Филип Мърфи, бившия канцлер Герхард Шрьодер и други официални лица.

В Мюнхен ще се състои траурна церемония, по време на която ще бъде осъществена пряка връзка с участниците в церемонията на Кота нула в Ню Йорк, където бяха кулите близнаци.

В една от църквите в Рим кметът на града Джани Алемано и посланикът на САЩ присъстваха на заупокойна литургии за жертвите от атентатите. Президентът на Италия Джорджо Наполитано и премиерът Силвио Берлускони са изпратили до президента на САЩ Барак Обама съболезнователни послания във връзка с тъжната годишнина. Днес в стотици италиански градове има шествия в памет на загиналите, а в църквите се отслужват панихиди.

В централата на НАТО също се състоя възпоменателна церемония за 10-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 г.

"Днес, 10 години след атентатите в САЩ от 11 септември 2001 г., подбудителят им е погребан от историята", заяви генералният секретар Андерс Фог Расмусен.

На 10-минутната церемония на Площада на честта, където се издигат националните флагове на 28-те страни страни от НАТО, присъстваха високопоставени дипломати от тези страни и от държави партньори. Сред участниците в церемонията бе и българският посланик в НАТО Тодор Чуров.