Заедно с приятното покачване на температурите, пролетта носи отпадналост, главоболие, липса на апетит и дори изнервеност. Според специалистите повечето хора ще усещат тези симптоми на пролетната умора до средата на месец май.
Слънце и мелантонин.

За да се преустроим по-бързо, може да ни помогне единствено храната, богата на витамини. През следващите няколко седмици лекарите силно препоръчват цитрусовите плодове, шипковия чай, морковите, зелето, спанака и копривата. Трябва да се приемат и много течности - за препоръчване е да се редуват различни видове минерална вода.

Тонизиращо действат и покълналите семена.
Колкото и безобидна да изглежда, пролетната умора може да е симптом на различни заболявания, например анемия. Ето защо е важно да се приемат храни, богати на желязо.