Жена загина в асансьорна шахта в сградата на община Разград. 59-годишната Иванка Иванова от Разград работела като чистачка в общинската администрация. Паднала е от шестия етаж.

Тя полита от височина близо 20 метра. Нейна колежка видяла как отваря вратата на асансьора на шести етаж и пада, друга чула писъците. Това е станало около 8 часа тази сутрин. Предполага се, че асансьорът е бил на по-висок етаж.

„Извикахме асансьорните техници, бяха на работа, те казаха, че асансьорът е на етажа, светнаха с един прожектор и видяха, че има някой долу в шахтата”, заяви Румен Райков, дежурен, община Разград.

„Как може вратата да е отворена на 6 етаж, жената да влезе, да отвори, да пропадне. Асансьорът, който явно е бил над 6 етаж, след това да се намери в междинното звено между партера и този етаж. Няма как да стане, той няма как да блокира, освен ако не е спрян. А той може от човек да бъде спрян, не от техника”, заяви Денчо Бояджиев - кмет на община Разград.

Асансьорът е на 30 години, на колкото е и 11-етажната сграда. От три месеца се поддържа от разградската фирма "Ремко" ООД.

Разходите по погребението на загиналата пое кметството. А полицията образува досъдебно производство за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие, санкцията за което е затвор до 5 години.