
Ето какво споделя експериментаторът: "Моят работен ден започваше в месарницата, където похапвах варено месо, или хамбургер с печено месо и шкембе чорба. За обяд си поръчвах в ресторанта пак нещо месно - телешко алангле, или свинско с кнедли, все такива неща. За следобедна закуска разнообразявах садвичите с различни сосове. Преди пийвах по 6 до 8 бири на ден, а по време на експеримента малко ги намалих".
Според личния му лекар, зравето на Карел не е било цветущо преди да се подложи на хранителния шок.
Д-р Лукаш Полерт: "Господин Божан имаше повишен холестерол, което може да се обясни с наднорменото му тегло. Ензимите в черния дроб бяха повишени, това е показателно за хора, които пият повечко. Кръвното му налягане също беше повишено".
След месец нездравословна хранителна терапия д-р Поларт констатира: "Холестеролът му беше 6,4, сега е по-добре. От 119 е отслабнал с 6 килограма. Чернодробните показатели също са по-добри, само кръвното му е останало същото".
Карел Божан е доволен не само от подобреното си здраве, а и от това, че е опитал госби, каквито не е бил ял преди това, и е открил много добри ресторанти.