Президентът на Гърция Каролос Папуляс ще бъде на двудневно официално посещение в България по покана на президента Георги Първанов. Двамата президенти ще продължат активния политически диалог на най-високо равнище и ще обсъдят състоянието на двустранните отношения и перспективите за тяхното развитие. Те ще обменят мнения по регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и други актуални международни въпроси.

В програмата на посещението са предвидени среща на "четири очи" на президентите Георги Първанов и Каролос Папуляс и пленарни разговори на официалните делегации. Президентите ще открият българско-гръцки бизнесфорум. Каролос Папуляс ще се срещне с премиера Бойко Борисов. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде домакин на работен обяд в чест на гръцкия президент. Папуляс и съпругата му Мей Папуля ще имат среща с патриарх Максим.

В програмата на гръцкия президент са предвидени и срещи с кмета на София Йорданка Фандъкова, с председателя на парламентарната група на "Коалиция за България" Сергей Станишев и със съпредседателите на парламентарната група на "Синята коалиция" Иван Костов и Мартин Димитров.  Първите дами на България и Гърция - Зорка Първанова и Мей Папуля, ще посетят Центъра за обществена подкрепа "Св. София" и ще разгледат Боянската черква.