Тежка верижна катастрофа с повече от 30 автомобила блокира пътя към столичното летище тази сутрин. Има и пострадали.

Заледен път, гъста мъгла и несъобразена скорост превърна наскоро ремонтирания булевард "Брюксел” в "зона на здрача" за шофьорите.

Част от тях са карали с висока скорост - над 80 и дори над 100 километра в час. Шофьорът на тежко пострадал автомобил твърди, че е карал със 70 километра в час и видял спрелите автомобили в последния момент, заради мъглата. Заради поледицата пък не успял да спре навреме. Няколко метра по-напред лека кола буквално помита спрял заради задръстването камион.

От Столичната община съобщиха, че ще има глоба за инспектора, проверил тази нощ булевард "Брюксел" и недооценил обстановката. Наказание ще има и за фирмата за снегопочистване на участъка, която също не е реагирала адекватно. От общината са категорични, че вина за инцидента имат и бързащите шофьори. Към тях ще бъдат предявен иск за нанесените на моста щети.

"До няколко дни Столична община ще пусне камери на булевард "Брюксел", с които полицията ще следи за превишавана скорост по бързата отсечка”, заяви Любомир Христов.