Според него израелската офанзива ще продължи до унищожаване на терористичната инфраструктура на Ясер Арафат и залавянето на укриващите се убийци.

В отговор на международните призиви за незабавно изтегляне на израелските войски Шарон заяви, че ще ускори операцията и ще изтегли армията от местата, където "работата вече е свършена".

Разположените в бъдещите буферни зони военни части ще са готови за атака срещу авторите на антиизраелските нападения. Шарон отново нарече палестинския лидер Ясер Арафат "терорист" и го обвини, че е пряко отговорен за атентатите срещу цивилни израелци. Премиерът намекна, че палестинското ръководство трябва да бъде сменено с отговорна палестинска власт, за да има мир. Шарон подчерта, че е готов за преговори и с умерените и отговорни арабски лидери и съобщи, че очаква подкрепата на американския държавен секретар Колин Пауъл.

В отговор, палестинската власт обвини Шарон, че се опитва да унищожи автономията и да провали мисията на Пауъл.

Сраженията в Наблус на Западния бряг продължават, въпреки че днес, според израелски източници, близо сто палестинска бойци са се предали.
Най-малко пет палестинци, сред които и 13-годишно момче, са били убити. В Дженин израелската армия предупреди всички съпротивляващи се палестинци да напуснат домовете си и сложат оръжие, защото в противен случай израелската авиация ще започне въздушни удари.

И днес не спряха атаките на ливанското екстремистко движение "Хизбула" в спорния район по северната израелска граница.