През изминалото денонощие на територията на страната са станали 22 тежки пътнотранспортни произшествия с двама загинали и 24 ранени, от които един е с опасност за живота. За района на София са станали 152 леки пътнотранспортни произшествия и три тежки с трима ранени.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, а по високите усойни места заснежени и заледени, обработени и опесъчени.

Пътните настилки на автомагистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус” и "Марица" са мокри. Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра в района на Владая и в областите Плевен, Бургас, Русе, Разград и Силистра, до 150 метра на подбалканския път в района на Пирдоп, Костинброд, Ихтиман и в област Смолян. Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефилета, на Прохода на републиката, по пътя Троян-Кърнаре, по пътя Смолян-Кричим-Стамболийски и Велико Търново-Дряново-Габрово, Шипка-Асеновград-Смолян, Мездра-Ботевград.

Изцяло затворени са проходите Върбишки, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Дюлински за товарни автомобили. В сила са следните ограничения: забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец-Самоков и Черница-Сунгуларе-Чубра, над 20 тона през Айтоски проход.
Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и по пътя Доспат-Сърница, Батак-Доспат, Белово-Юндола, Велинград-Юндола, Велинград-Сърница.