Новите акценти в бюджета на София са повече средства за рехабилитация на улиците и градския транспорт, за детските градини и училищата, за общинското здравеопазване и за хората с увреждания. Единствено съветниците от Демократи за силна България се обявиха против бюджета, а съветниците от БСП се въздържаха.

Бюджета на столицата ще се увеличи от собствени приходи. Един от големите допълнителни приходи това е приватизацията, другият голям приход е от реклама и от наеми.

Столичният общински съвет гласува мандат на кмета Борисов да започне преговори с дружествата концесионери по чистотата. Ще бъдат предоговаряни условията за контрол върху извършената дейност и системата за заплащане. За да може общината да плаща на тон извозен боклук трябва да се поставят джи пи ес устройства на камионите

Столичният кмет получи и мандат да преговаря с държавни и местни институции за намиране на депо за отпадъците на София. На редовно заседание правителството ще разгледа доклад по проектозакона за одобрение на общия устройствен план на Столична община.

Столичният общински съвет ще обсъди днес бюджета на общината за 2006 година. Приемането му беше отложено миналия четвъртък. Съветниците ще дадат мандат на кмета Бойко Борисов за предоговаряне на концесията за чистотата на столицата.

Председателят на Столичния общински съвет Владимир Кисьов е внесъл доклад с предложение за освобождаване от длъжност на Венелин Маринов като член на Съвета на директорите на "Пазари Възраждане". На 28 февруари, след акция на икономическа полиция и СДВР, Маринов беше задържан за получаване на подкуп.