Днес температурите бяха с един два градуса по-високи от вчера. На повечето места в страната е минус 11, минус 12 градуса, а в по-ниските места, в котловините е до минус 19. Едва в следобедните часове ще почувстваме известно затопляне.

* * *
Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от агенция "Пътища". Видимостта навсякъде е добра. По високите и усойни места има заснежени и заледени участъци, които се почистват и обработват с пясък, сол и луга.

Затворени за целия зимен сезон са проходите Етрополе-Златица, Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена, както и Върбишкият проход. За целия зимен сезон са затворени и пътищата Белово-Юндола и Шипково-Рибарица. Въведени са временни ограничения за движението през проходите Петрохан и Дюлински, както и по пътищата Слънчев бряг-Обзор, Царево-Резово и Царево-Малко Търново, като там всички автомобили трябва да са с вериги.

* * *
От 83 учебни заведения в Разградска област, пет продължиха да учат и в най-студените дни. Знаете, че Разград беше рекордьор по ниски температури. Решението да се учи е на директорите, които докладвали в Регионалния инспекторат, че могат да осигурят нормални температури в класните стаи.