Един човек е загинал, а 17 души са ранени в 16 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Един човек е с опасност за живота след пътните инциденти. В София са станали четири тежки и 110 леки пътнотранспортни произшествия. При инцидентите на пътя в столицата са ранени петима души.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са мокри, а на отделни места сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътната настилка на автомагистрала "Тракия" и автомагистрала "Хемус" също е мокра. Затворена за движение е аварийната лента на автомагистрала "Хемус” от 16-ти до 17-ти километър в посока София - Ботевград. Автомагистрала "Марица" е затворена от 106-тия до 112-тия километър с обходен маршрут Харманли - Любимец - Свиленград. Затворени остават проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица и над 10 тона - през прохода Шипка и Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Сливен – Стара река, Костенец – Самоков и Бургас – Слънчев бряг. Все още е в ремонт мостът над река Янтра при град Бяла, като обходният маршрут е през гара Бяла – село Ценово – село Обретеник. Поради извършване на строителни работи на автомагистрала "Люлин", е затворен главният път Перник – Дупница в посока Кулата. Движението е пренасочено през Радомир.