Нападението беше предприето само часове, след като правителството разреши въвеждането на полицейски час в районите, засегнати от размириците. Задържани бяха 9 души, повечето малолетни.

В Тулуза младежи хвърляха камъни срещу полицаи и подпалиха поне десет автомобила. Междувременно една от най-големите крайнолеви френски групировки - Комунистическата революционна лига призова привържениците си към акции на гражданско неподчинение по отношение на извънредните мерки. Влиятелен мюсюлмански духовник от своя страна призова за спокойствие. Същевременно той настоя правителството да се ангажира с решаването на реалните проблеми на малцинствата в страната.

Вчера правителството реши да създаде агенция за борба с расовата дискриминация, 20 хиляди държавни работни места за жителите на бедните предградия и да отпусне сто милиона евро. Повечето французи подкрепят извънредните мерки за справяне с размириците. Допитване на вестник “Паризиен” сочи, че 73% от французите одобряват мерките, а 24% са против.

Масовите безредици във Франция доведоха до спад от 20%  на туристите в страната през последната седмица. Въпреки това Париж продължава да бъде сред най-посещаваните от чужденци градове в Европа.

Бунтовете на хората от гетата не са причина туристите в историческия център на града да се чувстват застрашени за своята сигурност. Въпреки че Съединените щати и Великобритания посъветваха своите граждани да избягват Франция, американските туристи продължават да бъдат най-многочислените гости на Париж.

Предпочитаните дестинации за туристите в Париж си остават Айфеловата кула, Лувърът, Шанз Елизе и многобройните кафета по слънчевите и все още топли централни парижки улици. 

В Белгия също имаше прояви на насилие, съобщи Асошиейтед Прес. Няколко автомобила бяха подпалени в Брюксел, но нямаше сблъсъци между младежи и полицията, нито засилено полицейско присъствие по улиците на града.

Вчера министърът на вътрешните работи нареди да се засили присъствието на полицията в останалите райони, засегнати от безредиците. Властите подцениха опасността като обясниха, че това не са бунтове, а изолирани инциденти, повлияни от ситуацията във Франция. В Белгия живеят над 400 хиляди имигранти от Северна Африка.