Според социалния министър бюджетът за 2006 г. е бюджет на икономическа стабилност и в изпълнение на ангажиментите към евроинтеграцията.
Само за енергийно подпомагане в бюджет 2006 са отделени 115 милиона лева, съобщи министър Масларова. Тя допълни, че по 32 лева месечно ще получават социалнослабите, които се отопляват с газ. Парите ще бъдат превеждани директно на енергийните дружества.

"Вчера бяха съгласувани всички документи свързани с енергийното подпомагане на хората, които се отопляват с електричество - те ще получат 60.45 лв., за отопление на стая 3на 4 на 2.70.
Аналогична сума ще получат гражданите, които се отопляват с топлоенергия, като в Русе помощите ще намалеят, защото е намалена цената, а в Ловеч и Казанлък цената е 68 и съответно 87 лева", заяви министър Масларова.

От първи януари следващата година средната пенсия ще бъде увеличена с 15 лева, а увеличението на средната работна заплата при съкращения на административния персонал може да нарасне от 6 на 10% от първи юни, което означава, че средната заплата ще бъде увеличена с 35 лева. С 30 лева повече ще получат осигурените жени в майчинство.